Dantel Model Örnek Ara 2011

About Bodrum Holiday Guide,Bodrum guide,bodrum hotels,bodrum holidays about

The sun shines differently here. The nights are longer, the drinks more enjoyable. And then there is love in Bodrum ... You have to experience it to truly understand the attraction of Bodrum.
Bodrum town is a famous resort place, both among Turkish and foreign travelers. The population jumps from 50,000 people to more than half a milllion during summer time. The heart of Bodrum beats loudest in the narrow streets clustered around the bay where shops, restaurants, bars and discos via for attention. Strolling along the most popular of the streets, Cumhuriyet Caddesi (the locals call it Barstreet), the visitor becomes immersed in a blend of native and cosmopolitan culture that is Bodrum today.
Here small boutiques offer latest hits, hand-made sandals are crafted; fezzes and harem slippers are sold side by side with baseball caps and T-shirts bearing universally recognized logos and humorous or bawdy captions. Cafes and restaurants serve a wide variety of cosmopolitan 'international' fare as well as tasty Turkish kebabs; Chinese, Mexican, Indian or Thai specialities and also the delights of traditional Ottoman cuisine; visitors 'go native' by replacing beer or wine by the deceptively light national Turkish drink: raki.
When night descends Bodrum lights up with laser shows to the rhythms of the same hits that are current in London, Berlin or New York, but if you listen you can still hear strumming of the Turkish oud and the folk melodies of Anatolia. Bodrum today is truly a Symphony, or better still, a Living Ode to Joy

Dedeman Palandoken Guide Hotel Guide -Holiday Tourism

Chambre et Déjeuner 184 Chambre,631 Lit,172 Standard Chambre,12 Suite, Caractéristiques des chambresPhone,ligne Directe,Salle de bain, Phone dans la salle de bain, Sèche-cheveux, Système de Verrouillage Electronique, Avertisseur d’incendie, Minibar, Service du réveil, Services des chambres 24h/24h, TV Câble, TV Satellite, Music, Digiturk, Chauffage central,Vue de chambreVue de montagne,Manger-Boire2 Restaurant Récipient fermé:600, Salle de petit déjeuner (récipients totaux: 500), Café. Lobby Bar, Pool Bar, American Bar, Disco Bar, Turque, Internationale, Cuisines Type de séjourChambre+Petit Déjeuner, Demi-pension, Pension complète, Tout inclus. Réunion1 Total récipient à la salle de réunion: 80, Network Connection sans fil, Chaîne haute-fidelité, Microphone sans fil, Microphone de table, Système d’Enregistrement Vocal, Système de Lumière, Lecteur de DVD, Lecteur de Vcd, Vidéo, Scène, Chaire, Diffusion Générale de Musique, Lecteur de daipositive, Ecran de projection, Projecteur aérien, TV, Tableau noir, Télécopie,Facilités et ServicesSalle de Santé-Soin, Docteur, Soin des enfants, Services pour invalides, Service de réveil, Centre commercial, Nettoyage à sec, Service de Lavanderie et Repassage, Coffre-fort à la Réception, Générateur d’électricité, Parc de Stationnement Extérieur, Parc de Stationnement Intérieur Activités et Récréation1 Piscine Intérieure Hammam turc, Sauna, Massage, Fitness Center, Centre de Santé-Soin, Solarium, Surface de jeu pour les enfants, Mini Club, Salle de TV, Disco, Salle de cinéma Sports Tennis de Table, Billiard, Ski, Télésiège, Mini Football, Animation lors de la journée, Location près de centre-ville, à la montagne, Erzurum Aéroport12 km,
Phone :
(442) 316 24 14
Télécopie :
(442) 316 36 07
ADRESSES :
PK. 115 25000 ERZURUM
E-Mail :
palandoken@dedeman.com
Web :
http://www.dedeman.com

Anlatımlı Bayan Kazak Örneği, Kazak Örülüşü

Posted by Picasa

Beden :36
Malzemeler:
ANCHOR “Patara” El Örgü İpliği.

( %75 Polyakrilik, % 25 Yün) Yaklaşık 500 gr.# 001 Pembe
8 numara örgü tığı.
9 cm. genişlikte firkete. 5 cm genişlikte çubuk.

Kullanılan örgüler:
Firkete oyası - Küçük ilmek
Ölçü : 14 adel halka ve 1 firkete oya genişliği 10 cm’ eşittir.

UYGULAMA
Arka -Ön : ikisi de aynı şekilde örülecek.
1 .Sıra: Firkete ve örgü tığı ile 56 adet halkadan oluşacak şekilde firkete oyası örün. Firkete oyasının bir kenarındaki 56 adet halkayı örgü ipliği ve tığ yardımıyla toplayarak daire (ar-ka-ön ortası) oluşturun. İpliği sabitleyin. Aynı zamanda firkete oyasının orta örgüsünü tıg yardımı ile birleştiriri. Dairenin çevresinde, ilk “4 halkanın içine örgü tığı ile 4 adet küçük ilmek örün. 5 zincir çekin. Sıradaki” tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın. Firkete ve tığ ile aynı şekilde 140 adet ve 145 adet halkadan oluşan 2 adet firkete oyası örün.
2.Sıra: 1. sırada oluşturulan dairenin çevresinde, örgü tığı ile 1. “4 küçük ilmeğin ortasına 1 küçük ilmek örün. 140 halkadan oluşan firkete oyasından ilk 10 halkayı 1 küçük ilmek örerek toplayın. 3 zincir çekin. Sıradaki 5 zincirin içine 1 küçük ilmek örün, 3 zincir çekin. Sıradaki” tırnak içine alınan böfümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın. Sıra sonunda 140 halkadan oluşan firkete oyasının iki ucunu tığ yardımı ile birleştiriri.
3,Sıra: 145 halkadan oluşan firkete oyasının ilk 5 halkasını tığın başına geçirin.
2. sıradaki (daire) firkete oyasının ilk 5 halkasını tığın başındaki 5 halkanın içinden geçirin. 145 halkadan oluşan oyanın 2. 5 halkasını tığın başındaki 5 halkadan geçirin. Devamında 5 halka ortadaki dairenin, 5 halka kenardaki firkete oyasından alarak, birbirinin içinden geçirmek suretiyle 3. sırayı 2. sıraya birleştiriri. Sıra sonunda 3. sıra firkete oyasının uçlarını tığ yardımıyla birleştirin. Böylece arka-ön örgüsü tamamlanmış olacaktır.
Kol: ikisi de aynı şekilde örülecek. 1.Motif Sırası: Firkete ve örgü tığı ile 70 adet halkadan oluşan, firkete oyası örün. Firkete oyasının iki ucunu tığ yardımı ile birleştirerek daire oluşturun.
Not: Birleşme noktası kol alt dikişi olacak. 2.Motif Sırası; 1. sıra: 1. motif sırasında oluşturulan halkanın üzerine, kol alt dikişinden başlayarak, yuvarlak sıralar halinde 3 halkaya 1, 2 halkaya 1 adet küçük ilmek örün. Devamında her halkaya 1 adet küçük ilmek örmeye devam edin. Sıra sonunda 5 halka kaldığı zaman, 2 halkaya 1 ve 3 halkaya 1 küçük ilmek örerek sırayı tamamlayın.
Böylece sıra sonunda 6 adet halka eksilmiş ve 64 adet küçük ilmek olacaktır.
2. sıra: 64 küçük ilmek üzerine 64 küçük ilmek örün.
3. sıra: 64 küçük ilmek üzerine 64 küçük ilmek örün. Aynı zamanda örülen her küçük ilmeği uzatarak, 5 cm. genişlikteki çubuğun üzerine geçirin. Sıra sonunda 64 adet uzun halka oluşacaktır. Halkaları çubuktan çıkarın. Böylece 2. motif sırası 3 sıradan oluşacaktır.
3-4 ve 5. Motif Sırası: 2. motif sırasını aynen tekrarlayarak örün. 5. motif sırası sonunda 46 adet halka kalacaktır. 6. Motif Sırası: (Koltuk) 1. sıra: Düz sıralar halinde, 46 halkanın her birine 1 adet küçük ilmek örün. 2. sıra: 46 adet küçük ilmeğin üzerine 46 adet küçük ilmek örün.
3. sıra: 46 adet küçük ilmeğin üzerine 46 adet küçük ilmek örün. Aynı zamanda örülen her ilmeği uzatarak 5 cm. genişlikteki çubuğun üzerine geçirin. Sıra sonunda 46 adet halka oluşacaktır.
7 ve 8. Motif Sırası: 6. motif sırasını aynen tekrarlayarak örün. 8. motif sırası sonunda her halkaya 1 adel küçük ilmek gelecek şekilde 2 sıra küçük ilmek örün. Kol örgüsünü bitirin.
Kol ucundaki 70 adet halkanın üzerine, yuvarlak sıra halinde 70 adet küçük ilmek örün. 2. sırada her küçük ilmeğe, 1 küçük ilmek gelecek şekilde 70 adet küçük ilmek örün. Aynı zamanda örülen her küçük ilmeği uzatarak 5 cm. genişlikteki çubuğa geçirin. Sıra sonunda ipliği sabitleyin. Çubuk üzerindeki 70 adet halkayı serbest bırakın.
Bitirme : Arka ve ön parçalarında dairelerin 1 halkasını arka-ön ortası olarak işaretleyin. Arka-ön orta halkasından itibaren sağa ve sola doğru 37′ şer halkayı firkete oyasının orta örgüsünden içe doğru katlayın. (Halkalar örgü tersinde kalacak).
Arka-ön ortalarından sağ ve sola doğru 12′ şer adet halkayı işaretleyin. Arka ve ön yaka yerleri tespit edilmiş olacaktır.
Sol kenarda (yakadan sonra) 13. halkadan itibaren 37. halkaya kadar, sol kolun, açık sıralar halinde örülen son üç sırasını (arka-ön) gizli dikiş ile firkete oyasının orta örgüsüne birleştirin. Koltuk devamında yan dikiş için, firkete oyasının orta örgüsünü (arka-ön) üst üste getirerek (son halkalar örgü yüzünde kalacak). Koltuktan itibaren 18 adet halkayı gizli dikiş ile birleştirin. Aynı şekilde sağ’ kolu takın ve yan dikişi birleştirin.
Vaka için örgü tığı ile yuvarlak sıralar halinde, arka ortasından başlayarak, her küçük ilmeğe 1 küçük ilmek gelecek şekilde, aynı zaman kol ile yaka birleşme noktalarında V er adet küçük ilmek eksilterek, 2 sıra küçük ilmek örün. Yaka örgüsünü bitirin.
Küçük ilmek: Tığın başına iplik dolamadan 1 kerede çekin.

Sabah gazetesi Anchor örgü ekinden alınmıştır


Yatak Örtüsü Dnatel örnek

Posted by Picasa

Fiskos Örneği

Posted by Picasa

Masa örtüsü Örnegi

Posted by Picasa

Dantel Vitrin Örtüsü

Posted by Picasa

Anlatımlı Patiği Yapılışı


Yapılışı54 ilmek başladım 6 sıra haraşo ördüm.Sonra 1 sıra 2 kes 1 artır 2 kes 1 artır. Bu sıraya kurdele geçirdim.2 sıra daha haraşo ördüm.22 ilmek haraşo sonra beyaz ipliğimi bağladım 10 ilmek. 10 uncu ilmeğin yanındakiyle kes.Geri dön Son ilmeği yanındakiyle kes. Orta hep 10 ilmek kalacak. Yanlardan azalma olacak.Kenarlarda 13 ortada 10 ilmek kalınca tekrar pembe iplikle 2 sıra daha haraşo örülecek.1 sıra daha ajur konacak. 2 kes 1 artır.4 sıra haraşo4 sırada beyaz renkler haraşo örülüp kesilecek
Posted by Picasa

Bebek Patiği Örneği

resmi büyütmek için üzerine tıklayın
Posted by Picasa

Atkı Örnekleri

Resimleri büyük görmek için üstüne tıklayın

Posted by Picasa

atkı Modelleri


Posted by Picasa

Örgü Kazak Örneği - Şemalı

Resimleri tam boy görmek için üzerlerine tıklayınız.
Beden : 36-38. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR “Truva” El Örgü İpliği. (%80
Polyakrilik,%20Yûnı
Yaklaşık 600 gr 1703 Yeşil




Yaklaşık 100 gr. 700 San
5 numara 1 çift örgü şişi.

Kullanılan Örgüler :
Ters örgü - Düz örgü
Ölçü : 19 ilmek - 24 sıra = 10×10 cm.
UYGULAMA
Kazak : Yeşil örgü ipliği ile örülecek.
Arka : Örgü şişine 92(96) ilmek atın. 1. sıradan
itibaren verilen motif şemasını takip ederek, şemanın
1-56 sıralarını 1 kez uygulayın. Devamında ters örgü
örerek örgüye devam edin. (Ters örgü örgü sonuna
kadar devam edecek).
Örgü boyu baştan itibaren 59 cm. 142 sıra olduğu zaman, arka yaka için örgü ortasından 20 ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf arka yaka için sonraki her 2. sırada sırasıyla 5-5 ve 3 ilmek keserek örün. Kalan 23(25) ilmeği, omuz için bir kerede kesin.
Aynı işlemleri ters uygulayarak, beklemede olan sağ tarafı örün.
Ön : Ön yaka kesimine kadar arkada uygulanan işlemleri aynen tekrarlayarak, örgüye devam edin. Orgu boyu baştan itibaren, 54 cm. 130 sıra olduğu zaman, ön yaka için örgü ortasından 16 ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf ön yaka için sonraki her 2. sırada sırasıyla 4-3-2-2-2-1 ve 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu yaka kesiminden itibaren, 8 cm. 20 sıra olduğunda, kalan 23(25) ilmeği omuz için bir kerede kesin.
Aynı işlemleri ters uygulayarak, beklemede olan sağ tarafı örün.
Kol: ikisi de aynı şekilde örülecek. Örgü şişine 50 ilmek atın. 1, sıradan itibaren verilen motif şemasını takip ederek, şemanın 1-56 sıralannı 1 kez uygulayın. Aynı zamanda baştan itibaren kol şeklini verebilmek için iki kenardan her 6. sırada 17 kere 1 ilmek arttırarak, örgüye devam edin. Motif şemasının 1-56 sıralarını 1 kez uyguladıktan sonra, örgüye ters örgü örerek devam edin.
Örgü boyu baştan itibaren 43 cm. 104 sıra olduğunda, bütün ilmekleri bir kerede kesin.
Bitirme : Örgü parçalarını ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek, kurumaya bırakın. Arka-ön ve kollardaki çiçek tohumları için, sarı örgü ipliği ile, örgü şişine 5 ilmek atın. Uzun tohumlar için 48 sıra. kısa tohumlar için 24 sıradan oluşan düz örgü parçaları örün. Modelde olduğu gibi, aplike tekniği ile yerlerine tutturun. Aynı iplikle üzerlerine tohumları ve saplarını işleyin.
Omuzları birleştirin. Kolları yerlerine takın. Kol alt ve yan dikişleri birleştirin. Yaka bantı için, yeşil örgü ipliği ile örgü şişine 108 ilmek atın. 1 sıra 3 ilmek ters, 3 ilmek düz örgü düzeninde örerek, sırayı tamamlayın. Sonraki sıralar, aynı örgü düzeninde 10 sıra örün. ilmekleri açık olarak şişten çıkarın. Yaka baritini, arka ortadan başlayarak, yaka kenarına yerleştirin. Son sırayı sökerek, açık ilmekleri ilmek dikişi ile dikin. Arka yaka ortasını gizli dikiş ile birleştirin.

Sabah gazetesi Anchor örgü ekinden alınmıştır
Posted by Picasa

Örgü Eldiven Örnekleri - Güzel El İşi Eldiven Modelleri

 
 
 
Posted by Picasa

El İşi Mayo ve Bikini Örnekleri - Örgü Mayo ve Bikini Modelleri

 
 
 
Posted by Picasa

Örgü Tunik Modelleri

Resimleri Büyütmek için üzerine Tıklayın
 
 
 
Posted by Picasa

Yelek Örneği Beyaz Yelek



Tuba Büyüküstün

 494641631a95d8b6d5d966465bedf989417aa93fm 49475d59df5d42064ff4a85929bc42d7985a2bebm49475e50645692882a43d3e83b23b262d8832204m 470948e9ed018e20151529382f37c28bf1a0fc7dm

Bayan Bere Örnekleri

farkli-bayan-bere-ornekleri-degisik-bere-modelleri-2-225x300

farkli-bayan-bere-ornekleri-degisik-bere-modelleri-225x300

2009 Son Moda Saç Kesimi Modelleri

2009-son-moda-sac-kesimi-modelleri 2009-son-moda-sac-kesimi-modelleri-2-240x300

2009-son-moda-sac-kesimi-modelleri-3-240x300 2009-son-moda-sac-kesimi-modelleri-4-240x300

2009-son-moda-sac-kesimi-modelleri-6-240x300 2009-son-moda-sac-kesimi-modelleri-5-236x300

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top Dantel | Dantel Örnekleri | KNİTTİNG | El İşi | Örgü |. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.