Dantel Model Örnek Ara 2011

Muhteşem yüzyıl takı resimleri

Muhteşem yüzyıl dizisinin takılarıda muhteşem!

Hürrem’in Kanuni’den aldığı zümrüt yüzüğü,valide sultanın eşsiz tacı,Hatice sultanın saç takıları,Mahidevran’nın ihtişamlı küpeleri….Muhteşem Yüzyıl dizisindeki milyon dolarlık mücevherler özel güvenlik elemanları tarafından sete taşınıyor.

Takı ve mücevherde eskiye dönüş yaşanıyor. Zümrüt, pırlanta, yakut, elmas gibi değerli taşlarla süslenen, ihtişamıyla göz alan mücevherlerde Osmanlı etkisi kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Ünlü mücevher markalarından Boybeyi de Hürrem adlı koleksiyonuyla görkemli tasarımları sadece müşterileriyle değil televizyon izleyicileriyle de buluşturuyor. Son günlerin en çok konuşulan dizisi Muhteşem Yüzyıl için sarayların tüm ihtişamını mücevherlerde toplayan Boybeyi, pırlanta, zümrüt ve elmas ağırlıklı tasarımlar hazırladı.

KOLEKSİYON 72 PARÇA

Boybeyi Mücevher Yönetim Kurulu Başkanı Mete Boybeyi diziye dahil oluşlarını şöyle anlatıyor: “Geçen yıl Aşk-ı Memnu, Ezel ve Samanyolu dizileri için yaptığımız tasarımlar çok ses getirdi. Bu tasarımları satın almak için yurtdışından gelenler bile oldu. Yunanistan, İsrail, Dubai, Yugoslavya, Rusya… Dünyanın en zengin isimlerinden birinin eşi 100 metrelik bir yatla Akdeniz’de tatil yaparken dizide gördüğü takıları istemiş. İnternetten bizi bulmuşlar, özel jetle gelip takıları satın aldılar. 2010 Türkiye Güzellik Yarışması’nın taçlarını yine biz yaptık. Kısacası bu birliktelik daha önce yaptığımız işlerin başarısıyla oldu. Hürrem koleksiyonunu hazırlamış ancak görücüye çıkarmamıştık. Böyle bir talep gelince dizinin yapımcılarıyla oturup konuştuk, koleksiyonda değişiklikler hatta eklemeler yaptık. Şu anda koleksiyon 72 parça. Ancak yeni ürünler katmaya devam edeceğiz.”

ÖZEL GÜVENLİK KORUYOR

İlk kez Muhteşem Yüzyıl’da kullanılan mücevherlerin değerinin bir buçuk milyon doların üzerinde olduğunu söyleyen Mete Boybeyi, sete gönderilen takıların dört kişilik özel bir güvenlik birimi tarafından korunduğunu belirtiyor: “O bölümde hangi mücevherler kullanılacaksa bunlar özel zırhlı araçlarla sete götürülüyor. Bütün koleksiyonun gönderilmesi söz konusu değil. Güvenlik ekibimiz çekim boyunca orada bulunuyor. Üstelik tüm tasarımlar da sigortalı.”

Dizideki en pahalı mücevherin hangisi olduğunu soruyoruz. İlk bölümde kullanılan en pahalı mücevherin Nebahat Çehre’nin canlandırdığı Valide Sultan karakterinin taktığı 155 bin dolarlık kolye olduğunu anlatan Boybeyi, kolyenin takımı küpelerin değerinin ise 30 bin dolar olduğunu söylüyor. Yine ilk bölümde Hürrem’in taktığı elmas kolye 130 bin dolar, Kanuni Sultan Süleyman’ın kavuğunu süsleyen mücevher 90 bin dolar değerinde. Şimdiden hem mücevher hem de bijuteri mağazalarında taklitleri satılmaya başlanan Kanuni’nin Hürrem’e hediye ettiği zümrüt ve pırlantalarla yüzüğün fiyatı ise 95 bin dolar.

Bir değil birkaç yüzük takın

2011 mücevher modasında, püskül ve saçaklar, manşetler, kokteyl halkalar, büyük hacimli formların yanı sıra temalı ürünlerde burç kolyeleri, çiçekler, taş görünümlü yüzeyler ve geometrik formlar dikkat çekiyor. Sarı ve beyaz altın aynı takıda buluşuyor. Renklerde siyah, gri, mavi siyah, kahverengi ve lacivert gibi koyu tonlar ile yarı değerli taşlarda gök mavisi, soluk gri maviler, mavi yeşiller, turkuvaz ve mavi topazlar ön plana çıkıyor. İnce, birkaç farklı parmağa birden yan yana takılan yüzükler revaçta.

Jival Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gençoğlu, takıların hacim olarak büyürken incelip hafiflediğini söylüyor: “Yanyana birkaç yüzük, bilezik ve zincir takmak moda. İnci ve elmas koleksiyonlar şıklığıyla kadınların gözdesi olurken süslü ve kalın, büyük bilezikler, bilek çevresinde gelişigüzel sarılmış olan zincirler, yan yana takılan çok sayıda ince bileklikler de popüler olacak
resimler için tıklayın

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top Dantel | Dantel Örnekleri | KNİTTİNG | El İşi | Örgü |. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.