Dantel Model Örnek Ara 2011

Anlatımlı Bayan Kazak Örneği, Kazak Örülüşü

Posted by Picasa

Beden :36
Malzemeler:
ANCHOR “Patara” El Örgü İpliği.

( %75 Polyakrilik, % 25 Yün) Yaklaşık 500 gr.# 001 Pembe
8 numara örgü tığı.
9 cm. genişlikte firkete. 5 cm genişlikte çubuk.

Kullanılan örgüler:
Firkete oyası - Küçük ilmek
Ölçü : 14 adel halka ve 1 firkete oya genişliği 10 cm’ eşittir.

UYGULAMA
Arka -Ön : ikisi de aynı şekilde örülecek.
1 .Sıra: Firkete ve örgü tığı ile 56 adet halkadan oluşacak şekilde firkete oyası örün. Firkete oyasının bir kenarındaki 56 adet halkayı örgü ipliği ve tığ yardımıyla toplayarak daire (ar-ka-ön ortası) oluşturun. İpliği sabitleyin. Aynı zamanda firkete oyasının orta örgüsünü tıg yardımı ile birleştiriri. Dairenin çevresinde, ilk “4 halkanın içine örgü tığı ile 4 adet küçük ilmek örün. 5 zincir çekin. Sıradaki” tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın. Firkete ve tığ ile aynı şekilde 140 adet ve 145 adet halkadan oluşan 2 adet firkete oyası örün.
2.Sıra: 1. sırada oluşturulan dairenin çevresinde, örgü tığı ile 1. “4 küçük ilmeğin ortasına 1 küçük ilmek örün. 140 halkadan oluşan firkete oyasından ilk 10 halkayı 1 küçük ilmek örerek toplayın. 3 zincir çekin. Sıradaki 5 zincirin içine 1 küçük ilmek örün, 3 zincir çekin. Sıradaki” tırnak içine alınan böfümü tekrarlayarak sırayı tamamlayın. Sıra sonunda 140 halkadan oluşan firkete oyasının iki ucunu tığ yardımı ile birleştiriri.
3,Sıra: 145 halkadan oluşan firkete oyasının ilk 5 halkasını tığın başına geçirin.
2. sıradaki (daire) firkete oyasının ilk 5 halkasını tığın başındaki 5 halkanın içinden geçirin. 145 halkadan oluşan oyanın 2. 5 halkasını tığın başındaki 5 halkadan geçirin. Devamında 5 halka ortadaki dairenin, 5 halka kenardaki firkete oyasından alarak, birbirinin içinden geçirmek suretiyle 3. sırayı 2. sıraya birleştiriri. Sıra sonunda 3. sıra firkete oyasının uçlarını tığ yardımıyla birleştirin. Böylece arka-ön örgüsü tamamlanmış olacaktır.
Kol: ikisi de aynı şekilde örülecek. 1.Motif Sırası: Firkete ve örgü tığı ile 70 adet halkadan oluşan, firkete oyası örün. Firkete oyasının iki ucunu tığ yardımı ile birleştirerek daire oluşturun.
Not: Birleşme noktası kol alt dikişi olacak. 2.Motif Sırası; 1. sıra: 1. motif sırasında oluşturulan halkanın üzerine, kol alt dikişinden başlayarak, yuvarlak sıralar halinde 3 halkaya 1, 2 halkaya 1 adet küçük ilmek örün. Devamında her halkaya 1 adet küçük ilmek örmeye devam edin. Sıra sonunda 5 halka kaldığı zaman, 2 halkaya 1 ve 3 halkaya 1 küçük ilmek örerek sırayı tamamlayın.
Böylece sıra sonunda 6 adet halka eksilmiş ve 64 adet küçük ilmek olacaktır.
2. sıra: 64 küçük ilmek üzerine 64 küçük ilmek örün.
3. sıra: 64 küçük ilmek üzerine 64 küçük ilmek örün. Aynı zamanda örülen her küçük ilmeği uzatarak, 5 cm. genişlikteki çubuğun üzerine geçirin. Sıra sonunda 64 adet uzun halka oluşacaktır. Halkaları çubuktan çıkarın. Böylece 2. motif sırası 3 sıradan oluşacaktır.
3-4 ve 5. Motif Sırası: 2. motif sırasını aynen tekrarlayarak örün. 5. motif sırası sonunda 46 adet halka kalacaktır. 6. Motif Sırası: (Koltuk) 1. sıra: Düz sıralar halinde, 46 halkanın her birine 1 adet küçük ilmek örün. 2. sıra: 46 adet küçük ilmeğin üzerine 46 adet küçük ilmek örün.
3. sıra: 46 adet küçük ilmeğin üzerine 46 adet küçük ilmek örün. Aynı zamanda örülen her ilmeği uzatarak 5 cm. genişlikteki çubuğun üzerine geçirin. Sıra sonunda 46 adet halka oluşacaktır.
7 ve 8. Motif Sırası: 6. motif sırasını aynen tekrarlayarak örün. 8. motif sırası sonunda her halkaya 1 adel küçük ilmek gelecek şekilde 2 sıra küçük ilmek örün. Kol örgüsünü bitirin.
Kol ucundaki 70 adet halkanın üzerine, yuvarlak sıra halinde 70 adet küçük ilmek örün. 2. sırada her küçük ilmeğe, 1 küçük ilmek gelecek şekilde 70 adet küçük ilmek örün. Aynı zamanda örülen her küçük ilmeği uzatarak 5 cm. genişlikteki çubuğa geçirin. Sıra sonunda ipliği sabitleyin. Çubuk üzerindeki 70 adet halkayı serbest bırakın.
Bitirme : Arka ve ön parçalarında dairelerin 1 halkasını arka-ön ortası olarak işaretleyin. Arka-ön orta halkasından itibaren sağa ve sola doğru 37′ şer halkayı firkete oyasının orta örgüsünden içe doğru katlayın. (Halkalar örgü tersinde kalacak).
Arka-ön ortalarından sağ ve sola doğru 12′ şer adet halkayı işaretleyin. Arka ve ön yaka yerleri tespit edilmiş olacaktır.
Sol kenarda (yakadan sonra) 13. halkadan itibaren 37. halkaya kadar, sol kolun, açık sıralar halinde örülen son üç sırasını (arka-ön) gizli dikiş ile firkete oyasının orta örgüsüne birleştirin. Koltuk devamında yan dikiş için, firkete oyasının orta örgüsünü (arka-ön) üst üste getirerek (son halkalar örgü yüzünde kalacak). Koltuktan itibaren 18 adet halkayı gizli dikiş ile birleştirin. Aynı şekilde sağ’ kolu takın ve yan dikişi birleştirin.
Vaka için örgü tığı ile yuvarlak sıralar halinde, arka ortasından başlayarak, her küçük ilmeğe 1 küçük ilmek gelecek şekilde, aynı zaman kol ile yaka birleşme noktalarında V er adet küçük ilmek eksilterek, 2 sıra küçük ilmek örün. Yaka örgüsünü bitirin.
Küçük ilmek: Tığın başına iplik dolamadan 1 kerede çekin.

Sabah gazetesi Anchor örgü ekinden alınmıştır


1 yorum:

Adsız dedi ki...
12 Temmuz 2012 03:42

Mükemmel paylaşımlarınız var,bu paylaşımlarınızdan dolayı Wordpress tasarım firması olarak teşekkür ederiz.

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top Dantel | Dantel Örnekleri | KNİTTİNG | El İşi | Örgü |. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.