Dantel Model Örnek Ara 2011

Örgü Kazak Örneği - Şemalı

Resimleri tam boy görmek için üzerlerine tıklayınız.
Beden : 36-38. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR “Truva” El Örgü İpliği. (%80
Polyakrilik,%20Yûnı
Yaklaşık 600 gr 1703 Yeşil




Yaklaşık 100 gr. 700 San
5 numara 1 çift örgü şişi.

Kullanılan Örgüler :
Ters örgü - Düz örgü
Ölçü : 19 ilmek - 24 sıra = 10×10 cm.
UYGULAMA
Kazak : Yeşil örgü ipliği ile örülecek.
Arka : Örgü şişine 92(96) ilmek atın. 1. sıradan
itibaren verilen motif şemasını takip ederek, şemanın
1-56 sıralarını 1 kez uygulayın. Devamında ters örgü
örerek örgüye devam edin. (Ters örgü örgü sonuna
kadar devam edecek).
Örgü boyu baştan itibaren 59 cm. 142 sıra olduğu zaman, arka yaka için örgü ortasından 20 ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf arka yaka için sonraki her 2. sırada sırasıyla 5-5 ve 3 ilmek keserek örün. Kalan 23(25) ilmeği, omuz için bir kerede kesin.
Aynı işlemleri ters uygulayarak, beklemede olan sağ tarafı örün.
Ön : Ön yaka kesimine kadar arkada uygulanan işlemleri aynen tekrarlayarak, örgüye devam edin. Orgu boyu baştan itibaren, 54 cm. 130 sıra olduğu zaman, ön yaka için örgü ortasından 16 ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf ön yaka için sonraki her 2. sırada sırasıyla 4-3-2-2-2-1 ve 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu yaka kesiminden itibaren, 8 cm. 20 sıra olduğunda, kalan 23(25) ilmeği omuz için bir kerede kesin.
Aynı işlemleri ters uygulayarak, beklemede olan sağ tarafı örün.
Kol: ikisi de aynı şekilde örülecek. Örgü şişine 50 ilmek atın. 1, sıradan itibaren verilen motif şemasını takip ederek, şemanın 1-56 sıralannı 1 kez uygulayın. Aynı zamanda baştan itibaren kol şeklini verebilmek için iki kenardan her 6. sırada 17 kere 1 ilmek arttırarak, örgüye devam edin. Motif şemasının 1-56 sıralarını 1 kez uyguladıktan sonra, örgüye ters örgü örerek devam edin.
Örgü boyu baştan itibaren 43 cm. 104 sıra olduğunda, bütün ilmekleri bir kerede kesin.
Bitirme : Örgü parçalarını ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek, kurumaya bırakın. Arka-ön ve kollardaki çiçek tohumları için, sarı örgü ipliği ile, örgü şişine 5 ilmek atın. Uzun tohumlar için 48 sıra. kısa tohumlar için 24 sıradan oluşan düz örgü parçaları örün. Modelde olduğu gibi, aplike tekniği ile yerlerine tutturun. Aynı iplikle üzerlerine tohumları ve saplarını işleyin.
Omuzları birleştirin. Kolları yerlerine takın. Kol alt ve yan dikişleri birleştirin. Yaka bantı için, yeşil örgü ipliği ile örgü şişine 108 ilmek atın. 1 sıra 3 ilmek ters, 3 ilmek düz örgü düzeninde örerek, sırayı tamamlayın. Sonraki sıralar, aynı örgü düzeninde 10 sıra örün. ilmekleri açık olarak şişten çıkarın. Yaka baritini, arka ortadan başlayarak, yaka kenarına yerleştirin. Son sırayı sökerek, açık ilmekleri ilmek dikişi ile dikin. Arka yaka ortasını gizli dikiş ile birleştirin.

Sabah gazetesi Anchor örgü ekinden alınmıştır
Posted by Picasa

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top Dantel | Dantel Örnekleri | KNİTTİNG | El İşi | Örgü |. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.